Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-05@01:19:53 GMT

لغو انتخابات یا خودکشی سیاسی

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۵۵۹۹۹

لغو انتخابات یا خودکشی سیاسی

رئیس جمهوری ترکیه با لغو نتایج انتخابات استانبول، آتش مخالفان خود را تندتر کرده است
فرحناز دهقی؛ در 31 مارس، شورای عالی انتخابات ترکیه نتیجه انتخابات محلی استانبول را که در آن حزب رجب طیب اردوغان از رقیبش شکست خورده بود، لغو کرد. این تصمیم چندان مایه تعجب نبود. از یک ماه پیش، حامیان حزب عدالت و توسعه به رهبری اردوغان، از جمله رسانه‎ها و مطبوعات ترکیه که به طور کلی تحت تأثیر اردوغان و دولتش هستند، زمینه را برای اعلام این تصمیم آماده کرده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اولین بار نیست که آک پارتی با اخلال ایجاد کردن در انتخابات، نتیجه خود خواسته‎اش را به کشور تحمیل می‎کند. در سال 2017 در همه‎پرسی قانون اساسی که طی آن نظام ریاست‎جمهوری کنونی جایگزین نظام پارلمانی شد، اردوغان که در رأی‎گیری شکست خورده بود، با رأی‎های لحظه آخری و تقلب‎های دیگر نتیجه را وارونه کرد.
اما این بار اوضاع در این مداخله فرق می‎کند. برعکس سال 2017، این بار یک ماه طول کشید تا اردوغان که تحت فشار شدید عمومی قرار داشت، از شورای عالی انتخاباتی بخواهد نتیجه را تغییر بدهند. این روند کاملاً در برابر چشمان حامیان و مخالفان آک پارتی به پیش رفت.
تفاوت دیگر در مشروعیت اکرم امام اوغلو برنده انتخابات استانبول است. نامزد حزب مردم جمهوریخواه که حزب مخالف اردوغان است، تازه‎واردی محسوب می‎شود که در این رقابت به هر صورتی که بود، پیروز شد. او روی مسائل محلی متمرکز شد و وارد نبردی کلی و عمومی با اردوغان و دوستانش نشد؛ این مسأله زمانی اهمیت می‎یابد که اردوغان مدام بر این تأکید داشت که انتخابات استانبول یک مسأله ملی است که برنامه‎های سیاست خارجی، تروریسم، سوریه و مسائل دیگری که تأثیر کمی بر نگرانی‎های ملی دارند در آن دخیل هستند. در واقع چند هفته پس از آنکه امام اوغلو در کسوت شهردار استانبول کار خود را آغاز کرد، از موضوعاتی مانند شورا یا مجلس شهری سخن گفت و تلاش کرد اهمیت چنین مسائلی را برای مردم روشن کند. اردوغان این انتخابات را به رأی اعتماد رهبری خود تبدیل کرده است.  
ترکیه در تصاویر اردوغان غرق شده است و صدای سخنرانی‎های او که در تلاش است با ایجاد فضای دو قطبی «ما» و «دشمنان» پایه‎های حکومت خود را محکم کند، در تمامی تلویزیون‎های این کشور در حال پخش است. نتیجه این اقدامات برای اردوغان فاجعه‎بار است. بویژه پس از آنکه حزبش در حال از دست دادن نفوذ و اهمیت خود در شهرداری‎های آنکارا، آدنا، مرسین و ازمیر است. او خود را در مخمصه بزرگی انداخته است، زیرا هیچ مشخص نیست در انتخابات دوباره استانبول، باز هم شکست سنگینی نخورد اما او به سادگی از استانبول که پایگاه سیاسی خودش محسوب می‎شود و مسیر قدرتش را از این شهر آغاز کرده، دست نخواهد کشید.
منبع: فارین پالیسی هنری جی. بارکی

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۵۵۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محسن رضایی از جلسات با گروه‌های سیاسی دنبال چه هدفی است؟

محسن رضایی در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در دیدارهای جداگانه با آقایان داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استانهای شانا و دبیران جریانات سياسی دیگر بر وحدت گروه های انقلابی تاکید کرد. 

 

رضایی در دیدار با آقایان نادی، جراره و شورای مرکزی شریان، آقایان رائفی پور و سعید محمد و شورای مرکزی صبح ایران و آقای احمد نادري و شورای مرکزی جماران گفت: باید از رویش های انقلاب استقبال و از هرنوع تفرقه جلوگیری کرد. 

 

دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با تاکید بر ضرورت حفظ وحدت در جبهه انقلاب، افزود: همبستگی و برادری از ارزش های اصیل انقلاب اسلامی است که امروز بیش از هر زمانی باید مورد توجه باشد و اکنون ملت و نظام، نیازمند صف فشرده نیروهای انقلاب و کارآمدی جبهه انقلاب است و راه آن قاعده محوری به جای شخص محوری است.

 

وی با یادآوری شرایط حساس کشور پس از طوفان الاقصی و وعده صادق خاطرنشان کرد: موقعیت ایران درغرب آسیا بیش از گذشته تعیین کننده شده است، فلذا فرصت‌ها و تهدیدات جدیدی درمقابل کشور قرار گرفته است. در چنين شرايطي وحدت نيروهاي انقلاب و تلاش همگانی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور رمز عبور از تهدیدات و بهره برداری از فرصت هاست و هر نوع تکروی و سهم خواهی آسیب بزرگی به نظام و مردم خواهد زد. امروزه بشدت نیازمند عقلانیت جمعی اشخاص و جریانات سیاسی کشور هستیم.

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اهمیت مشارکت مردم در انتخابات گفت: انتخابات مجلس‌ علیرغم شرایط سخت اقتصادی با حضور مردم انجام شد و آن‌ها نشان دادند که تنها راه اصلاح کشور انتخابات و مردم‌سالاری است. حضور سلیقه های مختلف سیاسی، مشارکت مردم را جدی تر و بیشتر می کند.

 

رضایی در پایان گفت: رقابت باید برادرانه و به دور از منازعه باشد. انتقادات و شفافیت باید منصفانه و همراه با ضوابط اخلاقی صورت گیرد و فضا برای رویش های جدید مهیا باشد. تحمل سليقه های سياسی علامت بلوغ عقلانیت گروه های سیاسی است.

 

گفتنیست طی این نشست‌های جداگانه آقایان نادی و جراره از شریان، احمد نادری از جماران، رائفی پور و سعید محمد از صبح ایران، ضمن تشریح روند شکل گیری جریان‌ها و جبهه های خود، به بررسی اجمالی دور اول انتخابات و برخی گله مندی ها پرداختند و همچنین آمادگی خود برای گفتگو با سایر گروه‌های جبهه انقلاب را اعلام کردند. 

 

همچنین محسن رضایی در جلسه با آقایان داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا، بر وحدت همه گروه‌های جبهه انقلاب ازجمله شانا، پایداری، شریان، جماران، صبح ایران و تحول‌خواهان وسایر گروه‌ها تأکید کرد و اعضای شانا نیز نقطه نظرات خود را بیان کردند.

دیگر خبرها

  • وحدت نیرو‌های انقلاب رمز عبور از تهدیدات است
  • تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی از جلسات با گروه‌های سیاسی دنبال چه هدفی است؟
  • محسن رضایی: سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی: تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • نباید از اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات غافل شد
  • تنش آبی و نبود صنایع تبدیلی از چالش‌های مهم خدابنده است
  • همه سلایق سیاسی در مجلس دوازدهم حضور دارند
  • اولویت اصلی مجلس دوازدهم مدیریت بحران گرانی باشد
  • کارکنان عقیدتی سیاسی مسئول تقویت هدایت و معنویت هستند